Σπίτι ασυνάρτητων υποθέσων τεχνης. Μαθήματα Σεμινάρια Εκδηλώσεις

Ενδιαφέρομαι

Αθηνά. Αυτό είναι το όνομα μου. Μισός αιώνας άνθρωπος , μισή πιθαμή. Μητέρα.

Το felting το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που το είδα. Με εντυπωσίασε η ύφη του, η μυρωδιά του η αίσθηση που σου δίνει όταν κρατας το μαλλί και ο τρόπος που μπορείς να του δώσεις σχήμα, ζωή . Με τα χέρια, νερό και σαπούνι, οι λεπτές ίνες του μαλλιού αγκαλιάζουν η μια την άλλη και γίνονται ένα σώμα. Μπλέκοντας τα δάχτυλα με το φελτ και το νερό το αποτέλεσμα σε μαγεύει.

Είναι σαν να ζωγραφίζεις με τα δάκτυλα, και η διαφορά με ένα πινάκα ζωγραφικής είναι ότι αυτό μπορείς να το αγγίξεις να το φορέσεις και να το αισθανθείς όχι μόνο με τα μάτια την όραση και την ψυχή αλλά με όλες τις αισθήσεις.Δείτε τις εξαιρετικές δημιουργίες της Αθηνάς που στον χώρο του felt θεωρείται expert!

 

ASH IN ART

Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, 11743, Αθήνα,

έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix

Τ: 210 9216-890 , Ε-Μ: info@ashinart.com,

URL: http://www.ashinart.org/.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Αθηνά Μπαρούφη

Κόσμημα - Felt

 

Τα τελευταία χρόνια βέβαια το felt έχει επανέλθει στην σκηνή της χειροτεχνίας, αυτή τη φορά από την Β. Ευρώπη όπου και έχει αναχθεί σε πολύ μοντέρνα τέχνη.

Το felt ή αλλιώς τσόχα (κετσές), είναι ύφασμα φτιαγμένο από πρόβειο μαλλί, μάλλινες ίνες που δεν έχουν υφανθεί και επεξεργαστεί. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι για την δημιουργία του δεν χρειάζονται εργαλεία, παρά μόνο τα χέρια μας και νερό! Αυτό είναι εφικτό λόγω της μορφολογίας της πρόβειας ίνας. Αν την παρατηρήσουμε βλέπουμεότι η υφή της είναι διαφορετική, πιο «άγρια». Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το μαλλί να “κετσεδιάζει” καθώς το δουλεύεις με νερό και τριβή. Η τεχνική αυτή είναι ο αρχαιότερος τρόπος κατασκευής υφάσματος και έχει τις ρίζες του στις απέραντες στέπες της Μογγολίας και του Κιργιστάν. Στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν επίσης και το ονόμαζαν πίλημα. Ο άνθρωπος ανακάλυψε την ιδιότητα των ινών να ενώνονται χωρίς να πλεχθούν όταν τις φόρεσε πριν από πολλά χρόνια για να ζεστάνει τα πόδια του. Κάλυψε τα πόδια του με μαλλί και από τον ιδρώτα ή την θερμοκρασία.

Υπάρχουν δυο τρόποι επεξεργασίας: η υγρή επεξεργασία (νερό και σαπούνι χωρίς εργαλεία ) και η επεξεργασία με βελόνα. Με την υγρή επεξεργασία μπορούμε να κάνουμε κορδόνια, μπαλίτσες και άλλες τρισδιάστατες κατασκευές με εξαιρετική αντοχή. Με την επεξεργασία με βελόνα χρειαζόμαστε εργαλεία και μπορούμε να φτιάξουμε στολίδια και επίπεδες επιφάνειες.Στο σύγχρονο felt χρησιμοποιούμε πολλές ποικιλίες μαλλιών όπως φίνο μαλλί merino, αλπάκα, κασμίρ τα οποία συνδυάζουμε με μεταξωτά, λινά και βαμβακερά υφάσματα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά , ότι πρέπει για τον μοντέρνο άνθρωπο.

 

 

-----------------------------------------------------------

ASH IN ART

Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, 11743, Αθήνα,

έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix

Τ: 210 9216-890 , Ε-Μ: info@ashinart.com,

URL: http://www.ashinart.org/.

 

Το Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης - Ash In Art είναι

μη κερδοσκοπικός φορέας τεχνών & πολιτισμού

[Kαλλιτεχνικό σχολείο - Eικαστικός χώρος] με

αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών: 3181/2004.

 

2003-2017 © Αll rights reserved by Αsh Ιn Αrt®

byNG